Vera Steenhart

Enthousiast wandelaar in bergen, bossen en over dijken. Graag zo rustig en ongestoord mogelijk, om de omgeving maximaal te kunnen laten binnenkomen. 

Wandelen maakt me rustig en geeft me oog voor detail. Soms wandel ik met een vriend of vriendin, dan verandert door de beweging van het wandelen drukte vaak in een ritme, gedachtenflarden worden zinnen, impressies maken samen een totaalbeleving. Ook bij intensieve telefoongesprekken loop ik, om beter te kunnen nadenken en formuleren.

Naast tijd voor wandelen maak ik veel tijd voor mijn werk als relatietherapeut en seksuoloog-NVVS.  Ook na veertig jaar in het vak blijven interacties tussen mensen en tussen mens en omgeving mij boeien en inspireren.

Het is prachtig om bij te kunnen dragen aan het helen van breuken en het verbinden van mensen met zichzelf, hun partner, hun kinderen. En met hun dromen, niet in de laatste plaats. Ik schreef er een boek over, met verhalen uit mijn praktijk.

Soms sta ik op de barricaden, als natuur, dieren of mensen onnadenkend of opzettelijk worden bedreigd. In 2002 heb ik om die reden de Stichting W.H. Vliegenbos opgericht, toen politici fantaseerden over een transformatie van het bos tot een grote woonwijk. Het bos is er nog steeds.