Voetgangers Vereniging Nederland

Wij willen Voetgangers verenigen om samen op te komen voor een land waar wandelen fijn, gezond en veilig is.

Wandelnet

Op zoek naar een korte wandeling met de hond of een Lange Afstands Wandelpaden (LAW), op Wandelnet vind je sinds jaar en dag alle informatie. Maar de club doet meer.

Wandel inspiratie

Op FrankWandelt.nl kanje van alles lezen over wandelen, luisteren naar wandelverhalen, kijken naar prachtige foto’s. Je blijft maar kijken op deze site. ook over camera’s, gidsen… leuk!

KIM

Het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid KIM levert kennis voor het mobiliteitsbeleid van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW). Hoe gaan zij om met het voetgangers perspectief?

SWOV

SWOV doet onderzoek voor een veiliger wegverkeer.  Voetgangers zijn nog het ondergeschoven kindje bij de onderzoekers. En als er al wordt gekeken naar deze groep dan nog te vaak als combi met fietsers. Dat kan beter.

CROW

Het kenniscentrum voor Verkeer en Vervoer maakt o.a. een handleiding voor goede voetgangers-voorzieningen.  Bijv.  een checklist voor goede looproutes.

Contact informatie

Nieuwendammerdijk 185 1025 LH te Amsterdam.

+31 (0)6 53228668

KVK