Ir. Peter Wouterse

Ik kan uren dwalen door een bos of een stad. Je kunt mij ook regelmatig vinden langs het Noordzeestrand. Zowel tijdens mijn werk als privé ben ik vaak op de beste ideeën gekomen en heb ik de beste oplossingen bedacht terwijl ik aan het wandelen was.

Van huis uit ben ik stedenbouwkundige (microniveau tot nationaal niveau). Ik heb ruim 43 jaar gewerkt als directeur/sectormanager bij organisaties op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling, ruimtelijk beheer en openbare werken.

Vaak lag er een – zoals het destijds werd genoemd – een ‘veranderingsopgave’ en dan adviseerde ik daarover en gaf leiding aan organisatie-ontwikkelingsprocessen.

 De laatste jaren voor mijn afscheid werkte ik met name als strategisch adviseur over lokale en regionale ruimtelijke en bestuurlijke ontwikkelingen.

 Als vrijwilliger ondersteun ik mensen en organisaties bij processen en procedures als er conflicten zijn, of lijken te dreigen, waarbij de overheid betrokken is