Voetgangers Vereniging Nederland

Wij willen Voetgangers verenigen om samen op te komen voor een land waar wandelen fijn, gezond en veilig is.

Brief aan de wethouder Mobiliteit van Amsterdam

Juist voetgangers hebben de menselijke maat nodig en zijn daarmee de kanariepieten van de leefbaarheid. Tel het aantal voetgangers in een straat en je weet genoeg over de leefbaarheid aldaar!

Voetgangersverzet in Utrecht

Haastende fietsers en rustige lopers: overal raken ze met elkaar in de clinch. Slow movers eisen ook ruimte. Kies niet voor  het recht van de snelste en de sterkste. Geef beiden hun eigen veilige en prettige ‘space’. Bijna iedereen is fietser én loper.

Wat voor voetganger ben jij?

Er zijn heel veel soorten voetgangers.

Die hebben allemaal specifieke wensen en eisen.

Corona: wandelen en fotograferen

Fotowandeling Nijmegen. Samen  op stap en in een ochtend de basisprincipes van het fotograferen en je camera leren. Lopen door het oude en mooie centrum van Nijmegen en luisteren naar uitleg over Diafragma, Sluitertijden etc.

Lopen staat in de kinderschoenen

Lopen is gezond, duurzaam en vermindert stress. Wel kost het te voet afleggen van afstanden meer tijd dan fietsen.

Voetganger krijgt dominantie terug in Amsterdam

De binnenstad wordt steeds meer verblijfsgebied, dat moet je als gemeente faciliteren.

Lezen:

Te Voet

Kort voor het uitbreken van het coronavirus verscheen het boek Te voet van de Ierse hersenwetenschapper Shane O’Mara. Wandelen is niet alleen goed voor lijf en leden, maar ook voor onze hersenen. Lezen dat boek!

Lezen:

Wandellust

Twan Huijs wandelt met met bekende en minder bekende Nederlanders door het  Nederlandse landschap en voert prachtige gesprekken. Als boek of als poscast.

Contact informatie

Nieuwendammerdijk 185 1025 LH te Amsterdam.

+31 (0)6 53228668

KVK